FØLG MED VIA BLOGLOVIN’

Ja okay.. som i måske nok lidt har luret, har jeg været ramt af en “amerikansk-lidt-for-meget-af-det-gode-grøn-og-rød-blinkende-lys”-julefeber siden oktober… hov. Det betyder altså, at jeg nu mener, at vi er tæt nok på jul til virkelig at give den gas (også i offentligheden) med alt den jul og glimmer, den overhovedet kan trække 😛 Derfor har jeg selvfølgelig allerede et par juleopskrifter og en del andre julede indlæg oppe i ærmet, som jeg glæder mig giga meget til, at dele med jer i løbet af december !!

Da en stor del af julehyggen for mange nok indeholder diverse julegodter af den mere eller mindre syndige slags, tænkte jeg, at vi kunne skyde herlighederne igang med en en sundere udgave, som man kan spise sig prop mæt i med god samvittighed 😉 Det skal lige siges, at den altså på ingen måde smager sund – det er nemlig et kæmpe minus i min bog, da det skal helst smage så syndigt som muligt, før det gælder som et rigtigt sundt alternativ 😉

Da jeg som udgangspunkt holder mig til de mere simple opskrifter, som alle kan være med på, indgår denne altså også i den kategori – jeg er nemlig endnu ikke en mester i et køkken!

pb280639r

pb280603r


DET SKAL DU BRUGE: (ca. 2-3 portioner)

ÆBLEGRØD:

– 4 madæbler

– Vand

– Evt. sukker og vanilje

RUGBRØDSKNAS:

– 1 spsk rørsukker

– 100g rugbrød

– En lille håndfuld mandler

– En stor tsk kanel

(Vaniljeskyr til topping)


  1. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem ud i grove tern. Kom æbleternene i gryden og tilsæt vand så bunden af gryden lige er dækket (1-2 mm). Kog grøden ved svag varme så saften fra æblerne bliver den primære del af væsken i grøden – koges den ved for høj varme vil saften fordampe. Kog grøden til alle tern næsten er kogt ud.

– Jeg kan godt lide at der er lidt æblestykker, men man kan sagtens blænde grøden, hvis man vil have den helt ensartet. Derudover kan jeg godt lide når den er lidt syrlig, men, hvis man ønsker den sødere, kan man til sidst smage den til med sukker og vanilje efter eget ønske.

2. Kom rugbrød, kanel og mandler i en minihakker og blend til det er helt fint. Tilføj herefter sukkeret, som er med til at gøre rugbrødsknasen mere crispy. Fordel blandingen på en bageplade og rist det i ovnen ved 200 grader i ca. 20-25 minutter (indtil tørt og sprødt) – husk at røre undervejs.

Lad så grøden og rugbrødsknasen køle af, læg det skiftevis i et glas og put vaniljeskyr på toppen – jeg smed også lidt hakkede, ristede mandler på 😉

Og så let var det, håber i bliver lige så vilde med det som jeg er 😛


pb280608r

pb280634r

pb280636r

FØLG MED VIA BLOGLOVIN’

Share: