FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’

JUHUUU, frøkenen her har fået nyt legetøj af den bedste slags !! For 2-3 uger siden kom denne fine retro sag ind af døren, eller… rent faktisk valgte jeg at springe af bussen halvvejs på vej hjem fra arbejde for at hente det på posthuset, hvorefter jeg skiftevis løb og powerwalkede de resterende tre kilometer hjem, samtidig med, at jeg desperat forsøgte at flænse pakken op med min cykelnøgle.. meget voksent og elegant. Da jeg så endelig landede der hjemme, og hurtigt fik dækket spisebordet totalt af diverse ledninger og brugsanvisninger, var jeg lige på grænsen til at få en depression, da jeg troede at objektivet var defekt… det viste sig så bare, at jeg ikke havde fået skruet skidtet ordentligt fast (way to go tøsen).

Nå, men kameraet er et Olympus Pen e-pl 7 og altså det 2. nyeste af slagsen, da det nye Olympus e-pl 8 stort set lige er udkommet. I forretningen fortalte de mig, at forskellen mellem de to er minimal, så de ca. 600 kr jeg ville spare ved at købe 7’eren lød ret så godt i mine øre, heheheh. Jeg havde kigget på vidunderet i to måneders tid og var især vild med, at det er lavet efter modellen af et rigtigt gammelt Olympus kamera og derfor vildt retro og cool, og da det så pludseligt begyndte at dukke op over alt på diverse sociale medier, kunne jeg simpelhent ikke modstå fristelsen længere 😛 Jeg er rigtig, rigtig tilfreds med mit køb, til trods for at der stadig er mange forskellige funktioner jeg endnu ikke har fået afprøvet, og andre jeg nok stadig ikke engang ved eksisterer.

Jeg havde før et Canon EOS 500D som er et rigtigt spejlrefleks kamera, som også var skide godt !! Grundet dets størrelse fik jeg det bare aldrig rigtig brugt, fordi det altid bare var nemmere at snuppe min iPhone med, da de jo efterhånden har fået rigtig fine kameraer. Derudover var det bare rart at man slap for bøvlet med at overføre til computeren… for så at sende videre til mobilen… og bla bla bla, hvis man skulle have smidt et billede på Instagram eller lignende (ja i know, first world problems 😛 ). I mit hoved blev det selvfølgelig så til en fornuftig undskyldning for, hvorfor det eneste rigtige selvfølgelig var at investere i sådan en lille lækker sag, man kan have med over alt i sin taske 😀 … og så med indbygget wifi, skide smart jo !?

Ud fra mit førstehåndsindtryk, som jeg tænker, at man stadig kalder det efter så forholdsvis kort tid med sådan en fætter, er det et super godt kamera, som er meget ligetil at betjene. Hver gang du (amatør kamera-sprog forekommer her) drejer tandhjulet på toppen af kameraet, for at ændre funktionen og altså måden hvorpå kameraet er indstillet til at tage billedet, står der beskrevet på skærmen hvad funktionen gør. Det fortæller dig altså, hvordan den ene er egnet til makrofoto, den anden til landskaber, tredje tillow-og high key, fjerde til portrætter osv. osv. hvilket jeg personligt synes er en kæmpe fordel, da det giver det gennemsnitslige menneske (mig) mulighed for at gøre brug af diverse avancerede funktioner og opleve dets fordele, uden at jeg behøver at have styr på alt fra A-Z om kameraer. Samtidig giver det stadig de kamera og foto kloge mulighed for, at kaste sig ud i avancerede manuelle indstillinger, hvis behovet skulle være der.

Alt i alt er jeg skisme glad for mit nye legetøj, og giver gerne en mere dybdegående gennemgang af dets præcise funktioner, hvis behovet en dag skulle opstå 😉

Ps. kamerastroppen er en jeg selv lige fik lappet sammen af nogle læderrester, da jeg synes det gik godt med kameraets retro look 😉

nyeste

img_5576

img_5582

img_5593

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’

Share: