FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’

Sjajse mand.. jeg har sat mig for at få lært mit kamera, sådan RIGTIGT, at kende. Har i et tidligere indlæg (det her) fortalt om mit nye Olympus Pen E-PL7, og hvordan det er så let tilgængeligt, da det i høj grad formidler det indviklede kamera-sprog (RC mode, high frame rate, Aspect ratio…………… hva?) så det gennemsnitlige menneske kan finde ud af det. Det har jeg så altså indtil videre været kæmpe fan, for ikke at sige hyppig bruger, af, da jeg ærligt bare ikke har kunnet tage mig sammen til at læse brugsanvisningen fra a-å.

img_5593

Nå.. men jeg har så altså alligevel forsøgt mig indenfor området, dog stadig på et meget basic niveau.. men nok til at konstatere, at det er sindssygt svært. Mit primære fokus her i starten, hvilket jeg efterhånden har fået nogenlunde styr på, er er henholdsvis ISO, blændeværdi og lukketid, og det er der en ganske simpel grund til. Her i vinterhalvåret er det en mege
t begrænset mængde sollys vi får lov at opleve, og da det bare er og bliver det bedste at at tage billeder i, er man altså nødt til at finde lidt alternativer, hvis man skal have taget nogle rigtig flotte billeder. Jeg har derfor gennem tiden fået snuset mig frem til lidt tricks, som kan “hjælpe lyset lidt på vej”, og på den måde bidrage til lysere og klarere billeder, til trods for den meget begrænsede mængde lys 😉

Her kommer nemlig så mine 3 første fokuspunkter som er: ISO, bl
ændeværdi og lukketiden. ISO styrer nemlig kameraets lysfølsomhed, som man altså manuelt kan ændre, hvis man tør kaste sig ud i det 😛 Jo højere ISO, jo mere lys lukkes ind og omvendt. På samme måde kan man øge lukketiden, således at der kan nå at komme en maksimal mængde lys ind i linsen, inden billedet tages. Ved eksperimentering med lang lukketid er det dog super vigtigt, at man gør brug af en tripod (kamerastativ), da billederne ellers vil blive grumsede og slørede, da det er umuligt at holde hånden helt stille 😛 Til sidst kan man også eksperimentere med den så kaldte blændeværdi, som ud over at styre, hvor stor en del af billedet er i fokus, også kan øge mængden af lys. “Alt” dette er altså noget som jeg for tiden nyder at lege med, og forsøger at blive klogere på.. og derfor på ingen måde er noget jeg er ekspert i.

Mega ultra basic, men jeg tager det stille og roligt i håbet om, at det hele så hænger lidt bedre fast 😉 Jeg overvejer lidt at lave et indlæg om forskellige foto råd ala “at skabe naturligt lys når man ikke har noget”, hvor jeg med billeder kan vise, hvordan eksempelvis ISO kan bidrage til at øge mængden af lys osv. I må derfor endelig sige til, hvis det er noget der kunne have interesse.. ved ikke om det bare er min indre foto-nørd, der blomstre lidt op igen, nu jeg har lidt mere tid til at udfordre den 😉 Er dog, som nævnt 8193665 gange efterhånden, meget ny indenfor det “manuelle område”, så tænker, at jeg lige skal bruge lidt tid på at udforske og finde de ALLER bedste råd, så det rent faktisk er nogle i kan bruge til noget, og som i ikke alle er nogle i kender i forvejen.

God søndag til jer alle, og TAK fordi i læser med <3

photo-billede

FØLG MIG PÅ BLOGLOVIN’

Share: