FØLG MED PÅ BLOGLOVIN’

….Eller bare supplere 😛

Jeg synes, at der af en eller anden udefinerbar grund, er gået lidt snack/mad i den, her inde.. og alligevel får i nu endnu en simpel opskrift, både fordi den er vildt lækker, men også for at give mig selv en undskyldning for at flashe mit nye prikkede fad 😛

Jeg har i denne omgang lavet de her lynhurtige (som i 5-10 min) daddelkugler med ristede mandler og lakrids eller hindbær. De smager rigtig forbudt, så tænker sagtens, at de kan kvalificere sig til at erstatte måske bare det tiende stykke chokolade, man får kørt indenbors, hver dag gennem julen 😛

pb290723-redigeret

pb290720-redigeret

pb290722-redigeret


DET SKAL DU BRUGE:

– Dadler

– Ristede mandler

– hvedemel

DET SKAL DU GØRE:

I Silkeborg har vi en lille forretning der hedder Mamalis, som sælger daddelmassen rent. De findes sikkert også en masse andre steder rundt omkring, men hvis du ikke lige kan få fingrene i det, kan du bare købe almindelige dadler og fjerne kerne og skind.

Har valgt helt at undlade at skrive mængder af de forskellige ingredienser, da det er helt op til jer selv, hvordan i vil have, at jeres skal være. Jeg smed en god håndfuld hakkede, ristede mandler i, til hvad der ca. svarer til en kasse dadler. Derefter skal du tilføje en spsk. ristet hvedemel, som du bare lige rister lidt på panden inden – ja, vildt underligt, og ved ikke helt præcis, hvilken effekt det har, for har aldrig prøvet uden, men den søde mand i forretningen sagde at det skulle man… så det gør jeg 😛

Da vi har en Kitchen Aid røremaskine, smider jeg bare hele molevitten deri, til det er rørt sammen. Derefter trillede jeg dem, denne her gang i lakridspulver og tørrede hindbær – man kan også skære dem i firkanter, lave dem til “barer” eller hvad man nu ellers kan finde på 😉 Derudover kan man også trille dem i ønskede topping, jeg skal hvertfald snart prøve, at dyppe dem i mørk chokolade !!


pb290737-redigeret

pb290739-redigeret

pb290743-redigeret

pb290752-redigeret

pb290756-redigeret

pb290761-redigeret

FØLG MED PÅ BLOGLOVIN’

Share: