Jeg nyder at bage og eksperimentere med diverse opskrifter, specielt hvis jeg kan få lov at gøre det på en regnfuld søndag (og smage det bagefter selvfølgelig). Dog er jeg stor tilhænger af citatet “man skal jo kunne se at det er hjemmebag”, hvilket nok har mest noget at gøre med, at jeg ikke kan finde ud af andet 😛 Udseendet, de skarpe linjer og flotte snit bliver altså sat i anden række og erstattet af vigtigheden i en rigtig god og snasket kage !!

Jeg tænkte derfor, at den første kage opskrift jeg skulle dele med jer, da hvertfald skulle være den jeg er bedst til.. så derfor står den i den her omgang på en kanelsneglekage, for er der noget jeg kan finde ud af at få bikset sammen og smidt i en ovn, så er det skisme da kanelsnegle 😛

her

1

2

DET SKAL DU BRUGE:

DEJEN:

125 g smør/margarine

250 g mel

35 g gær

1 ¼ dl mælk

1 ½ spsk sukker

½ tsk salt

REMONCE:

113 g margarine

113 g sukker

2 tsk kanel

Obs: lidt mystiske mængder til remoncen, men her hjemme laver vi 1 ½ portion, for så bliver de altså bare lige i skabet – så det har jeg valgt at indkalkulere på forhånd!


Lad os komme igang!

Du starter med at smuldre margarinen ned i melet. Dernæst røres gæren ud i den kolde mælk, hvorefter den ligeledes tilsættes til melet. Til sidst tilsættes sukker og salt, og dejen æltes til den er ensartet.

Det er nu tid til at lave remonce. Her tilsætter du blot margarinen, sukkeret og kanelen på en gang, og rører til det er ensartet (hvis smøren er for hård kan du give det 15 sekunder i mikroovnen, bare den ikke smelter).

Tag nu dejen og rul den ud i en firkant der er ca 40 x 30 cm. Remonce smøres nu ud over hele stykket til ca. 1 cm fra kanten (på siderne der er 40 cm), modsat er det vigtigt at få det smurt helt ud til de andre sider (30 cm), da de to yderste snegle ellers vil blive tørre, sammenlignet med de andre.

Dejen rulles nu sammen fra den længste led (40 cm) og deles dernæst i 3 stykker, som hver efterfølgende deles i 4. De 12 snegle placeres nu i en springform, hvor de hæver ca. 20 min (kan evt. pensles med æg).

Kagen bages derefter 15 min ved 200 grader i almindelig ovn (eller på varmluft i ca 10 min), og kan efterfølgende pyntes efter behov, jeg brugte bare almindelig glasur – og SÅ har du en lækker, lun, hjemmebagt kanelsneglekage, og den er bare lækker !!

3

4

5

7

6

9

8

10

11

12

OG VOILÁ !! Et styks snasket kage, med massere af glasur – kan anbefale en god kop te sammen med sådan et stykke 😉

Share: